Hieronder vind je per functie een korte omschrijving:

Voorzitter

Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de commissie, geef je sturing aan je commissiegenoten, heb je het overzicht van ieders taken en houd je een planning en tijdschema in de gaten. De voorzitter stelt de agenda op en leidt de vergadering. Daarnaast zorg je als voorzitter voor een goede sfeer en gezelligheid binnen de commissie en ben je in eerste instantie het aanspreekpunt voor het bestuur.

Secretaris

Als secretaris van een commissie ben je verantwoordelijk voor de promotie, bijvoorbeeld het maken van flyers of promotiefilmpjes. Ook houd je als secretaris de aanmeldingen voor de activiteit bij en ben je het aanspreekpunt voor de deelnemers. Daarnaast notuleert de secretaris tijdens de vergaderingen.

Penningmeester

Als penningmeester stel je voorafgaand aan de activiteit de begroting op en naderhand de realisatie. De penningmeester houdt de financiën bij, daarbij moet je een goede balans vinden tussen de opbrengsten en kosten van de activiteit en zorg je er voor dat er geen grote winsten of verliezen worden behaald. Als penningmeester van de Congres commissie ben je verantwoordelijk voor je eigen boekhouding, het Congres valt namelijk onder een aparte stichting met een eigen boekhouding.

Bedrijfscontacten

Als bedrijfscontacten heb je een formele functie naar buiten toe. Je hebt namelijk veel contact met bedrijven die (mogelijk) deelnemen aan de activiteit die jij en je commissiegenoten organiseren. Je bent medeverantwoordelijk voor het enthousiasmeren van nieuwe partners en het onderhouden van contact met bestaande partners.

(Dag)organisatie

Als (dag)organisatie ben je op de dag(en) zelf de hoofdverantwoordelijke. Je maakt bijvoorbeeld een draaiboek van de dag en houdt je daarnaast aan het begin van het jaar bezig met de locatie. Alle praktische zaken die bij het organiseren van een activiteit komen kijken zijn jouw verantwoordelijkheid.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)