← Terug

Maak kennis met de Accountancy commissie

Op dinsdag 9 maart staat het Accountancy Symposium op de planning, dat online zal plaatsvinden. Tijdens dit symposium kan je kennismaken met middelgrote accountantskantoren. Deze dag zal in het teken staan van automatisering en digitalisering, waarbij de slogan “Data in Control” centraal staat. Bij dezen stellen wij de commissieleden voor die het Accountancy Symposium tot stand hebben gebracht. Wij vragen hier naar onder andere hun unieke talenten, gênantste momenten en toekomstvisies.

Tessa Vredeveld
Allereerst Tessa Vredeveld, voorzitter van de Accountancy commissie. Ze is 21 jaar en zit nu in haar derde studiejaar Bedrijfskunde Accountancy & Controlling. Ze komt uit Ruurlo, maar woont nu al een tijdje in Groningen. Haar hobby’s zijn onder andere spelletjes spelen, wandelen en chillen. Ze is vorig jaar actief geworden door te beginnen bij de Mediacommissie van PM. Het plan was al een tijdje om actief te worden en na een gesprek bij de vereniging is ze meteen aangesloten. 

Als kind droomde Tessa er altijd van om archeoloog te worden. Daarna heeft ze een jaar rechten gestudeerd, maar is toch gegaan voor de wereld van accountancy en controlling. Accountant worden hoeft Tessa niet per se, maar ze neigt meer naar de kant van controlling. Het belangrijkste is een goede baan en als het mogelijk is op een latere leeftijd nog naar Griekenland verhuizen. Het liefst pas nadat ze winnaar is geworden bij Heel Holland Bakt.

Wie niet waagt wie niet wint’ is Tessa haar favoriete quote.

‘Het gênantste wat ik ooit heb meegemaakt was na een avondje onbeperkt drinken op een feest. De volgende dag had ik een roeiwedstrijd, maar ik was door mijn wekker heen geslapen. Omdat ik toch in de boot moest zitten, stonden mijn ploeggenoten aan de deur om me mee te nemen. Helaas moest ik toen overgeven tijdens de wedstrijd, maar ik heb het wel helemaal uitgeroeid’.

Floris Jorna
Floris Jorna is 21 jaar, komt uit Heerenveen en woont inmiddels vier jaar in Groningen. Hij is dagorganisatie voor het symposium, maar wat normaal zijn voornaamste taken zouden zijn, kwamen dit jaar te vervallen omdat er geen fysieke locatie is. In een vorig leven was hij FIFA eSporter voor Heerenveen. Hij is lid en actief geworden bij PM vanwege een gedetermineerde Frederike.

Floris droomde er vroeger altijd van om profvoetballer te worden en dan natuurlijk het liefst bij SC Heerenveen. Inmiddels heeft hij deze droom opzij gezet om later IT Auditor of RA te worden. Op zijn oude dag wil hij graag verhuizen naar Milaan vanwege het mooie weer en voetbal. 

‘Geef mij de moed te accepteren wat buiten mijn vermogen ligt, de kracht om te doen wat binnen mijn vermogen ligt en de wijsheid om hier onderscheid tussen te maken’. Deze quote komt uit een filosofische stroming waar Floris zich voor interesseert. 

‘Ik liet ooit aan mijn commissie een site met vreemde filmpjes zien toen ik dronken was. Dit was ik dus vergeten, maar de volgende dag herinnerden mijn commissiegenoten mij hier graag aan. Toen ik doorhad wat ik allemaal had laten zien, was dit behoorlijk gênant’.

Jeffrey Stulen
Jeffrey Stulen is 21 jaar, woont in Emmen en zit in het derde jaar van de bachelor Bedrijfskunde in de richting Accountancy & Controlling. Het is zijn eerste jaar bij PM nadat Jorn belde met de vraag of hij wel actief wilde worden. Omdat veel van zijn vrienden Business en Management gingen volgen, zag hij dit als een goede mogelijkheid om mensen binnen de Accountancy wereld te ontmoeten. Hij heeft de functie Bedrijfscontacten binnen de commissie gekregen. In zijn vrije tijd speelt hij gitaar en houdt hij ervan om naar muziek te luisteren. 

Als kind droomde Jeffrey ervan om vuilnisman te worden. Dit zat zelfs zo diep geworteld dat hij in de ochtend zijn wekker had gezet om de vuilnisman in zijn straat te zien. Hij maakte een praatje en zwaaide iedere keer naar hem. Op latere leeftijd wilde hij toch liever arts worden, maar omdat de selectie voor geneeskunde erg streng was, is hij bedrijfskunde gaan studeren. Ambities heeft hij op dit moment nog niet. In de verre toekomst kan je altijd nog achter je passie komen, aldus Jeffrey. 

Zijn favoriete quote is ‘My mama always said, life was like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get’ - Forrest Gump. Dit omdat het gewoon de beste film ooit gemaakt is. 

‘Toen ik net 18 was, begon ik met drinken. Toen ik op mijn examengala net iets te veel drankjes had gedronken, zag ik een paal en toen wilde ik graag hiermee dansen. Achteraf bleek dit gefilmd te zijn en hebben ze het getoond tijdens mijn diploma-uitreiking’.

Lynn Bouma
Lynn Bouma is 21 jaar, secretaris van de Accountancy commissie en zit in het derde jaar van haar studie Bedrijfskunde, richting Accountancy & Controlling. Voor de lockdown sportte zij bij de Aclo, maar dat is nu vooral omgeslagen naar wandelen. Verder vindt ze het leuk om Netflix te kijken en online te shoppen. Ze is actief geworden bij PM omdat ze meeging naar de welkomstactiviteit, waarna ze werd benaderd door Sonja voor de Eerstejaarscommissie. 

Vroeger wilde Lynn graag dierenarts worden. Dat is nu helemaal van de kaart omdat ze eigenlijk helemaal niet goed tegen bloed kan. Op dit moment wil ze gewoon graag haar bachelor afronden, maar weet nog niet of ze accountant wil worden. Ze wil bovenal een stabiele baan om je leven gewoon lekker te kunnen leiden. 

Haar favoriete quote is ‘Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft’ - Sterrenstof (het liedje). Het is gewoon heel erg waar. Je kan namelijk met zulke goede moed ergens aan beginnen, maar hoe langer je ermee bezig bent, hoe sneller de motivatie op raakt. 

Eén van haar meest gênante momenten is dat ze laatst onderuit is gegaan in de bus. 

Pieter Weber
Als laatste maar zeker niet minste, Pieter Weber, penningmeester van de commissie. Hij is 24 jaar, komt uit Harderwijk en zit in zijn derde jaar van de track Accountancy & Controlling. Hij houdt van spelletjes spelen en speelde voor de lockdown squash. Nu loopt hij buiten rondjes om de grachten. Hij is actief geworden omdat hij wat extra’s wilde doen tijdens zijn studentenleven en is toen via via bij PM terecht gekomen. 

Vroeger wilde hij graag brandweerman worden. Dan ging hij met vrienden vuurtjes maken buiten (en gelukkig ook weer blussen). Een watergevecht werd ook zeker niet uitgesloten. Voor nu wil hij graag zijn bachelor afronden, maar weet hij nog niet wat hij als master wil doen. Huisje boompje beestje is een doel voor de toekomst en dan samen met andere bejaarden oud worden bij een wijngaard in de buurt.

Zijn favoriete quote is ‘I laugh in the face of danger’ - Simba, The Lion King. Hij houdt ervan om de grenzen op te zoeken en zichzelf uit te dagen.

‘Ik heb wel eens bingo geroepen toen ik geen bingo had. Maar ik ben ook een keer naar een feest in Markelo geweest. Dit was veertig minuten rijden, maar ik kwam er tijdens de reis achter dat ik een klein scheurtje in mijn broek had. Een vriend van mij heeft bij aankomst toen mijn hele broek kapot getrokken. Hierdoor heb ik er de rest van de avond zo bij gelopen’.

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)