← Terug

Maak kennis met het kandidaatsbestuur

Deze week introduceren we het nieuwe FSG Kandidaatsbestuur. De nieuwe bestuursleden zitten momenteel in hun ‘kandidaats’ periode, waarbij de huidige bestuursleden hen assisteert in de overgangsperiode. Op 15 maart is deze overgang officieel en is het FSG Bestuur 2021-2022 geïnstalleerd. Zoals altijd zullen de bestuursleden verantwoordelijk zijn voor het voortbestaan van de vereniging en de uitvoering van hun beleid.

Pieter Kraak – Voorzitter
Hallo iedereen! Mijn naam is Pieter Kraak, 22 jaar oud en opgegroeid in Heerenveen. Komend jaar zal ik voorzitter van het bestuur 2021-2022 zijn. In mijn vrije tijd doe ik graag buitensporten met vrienden; zoals fietsen, zeilen en hardlopen. Na de middelbare school ben ik naar Groningen verhuisd, ging ik roeien bij Aegir en ben ik begonnen met de BSc International Business. Deze opleiding was erg interessant, maar het bleek iets te theoretisch naar mijn smaak. Daarom heb ik in het eerste semester van studiejaar 2020-2021 de minor Finance gedaan. Na dit fulltime bestuursjaar ben ik van plan de MSc Finance te gaan doen. Ik heb de vereniging voor het eerst leren kennen tijdens een IAE-evenement. Ik hield meteen van de sfeer en de mensen die de vereniging geweldig maken. Daarna heb ik deelgenomen aan de de Advisory Inhouse Days commissie, momenteel is dit de Advisory Tour. Vorig jaar nam ik deel aan de Magazine commissie, waar we financiële artikelen schrijven over actuele onderwerpen. Waar ik dit jaar het meest naar uitkijk, is het ontmoeten van interessante mensen, het verbeteren van soft en hard skills en belangrijker nog, veel plezier hebben!

Evan ten Hoeve - Vicevoorzitter
Hallo allemaal! Dit is mijn kennismaking met jullie allemaal, maar ik kijk er naar uit jullie dit jaar te ontmoeten. Ik ben Evan ten Hoeve en ik kom uit de stad Joure. Ik ben 22 jaar en ben bijna klaar met mijn bachelor International Business. Omdat ik mijn kennis buiten mijn studie wilde verbreden, ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden buiten mijn bacheloropleiding, dit had ik gevonden in het helpen organiseren van de Risk Conference. Dit beviel me zo goed dat ik besloot om de volgende stap te zetten en een bestuursjaar te gaan doen bij de nieuwe vereniging FSG. Dit brengt natuurlijk veel uitdagingen met zich mee waarbij ik mijn kennis en ervaring veel kan uitbreiden. Het doen van een bestuursjaar verlengt mijn verblijf in de mooie stad Groningen, wat een mooie bijkomstigheid is. Met het afgelopen coronajaar maakte ik me zorgen dat ik te snel door mijn studententijd heen ga. Het bestuursjaar verlengt mijn studieperiode en ik hoop zoveel mogelijk mensen mijn enthousiasme voor de stad en de universiteit te laten zien. Met dit enthousiasme kan ik ervoor zorgen dat ik binnen FSG alvast een kijkje heb genomen in de volwassen wereld. FSG heeft voor mij een brug geslagen tussen het studentenleven en het volwassen leven. Ik hoop dat wij als bestuur dit voor vele andere kunnen doen in het volgende jaar. Verder zijn mijn hobby's het rijden op mijn bromfiets, leuke ideeën opdoen en deze uitvoeren (dit kan variëren van uit het niets naar Delfzijl gaan of een fietsenmaker voor vrienden opzetten). Bedankt voor het lezen en ik hoop jullie allemaal snel te zien!

Selien Brandse – Secretaris
Hallo, mijn naam is Selien Brandse, 20 jaar en geboren en getogen in Markelo. Ik ben de kandidaat secretaris van het bestuur van FSG 2021-2022. In mijn vrije tijd speel ik graag tennis bij de TAM. Momenteel zit ik in mijn derde jaar Bedrijfskunde - Accountancy & Controlling. In de afgelopen drie jaar heb ik verschillende commissies gedaan bij verschillende verenigingen. Vorig jaar kwam ik bij PM, omdat ik meer mensen wilde leren kennen en in contact wilde komen met verschillende bedrijven. Ik heb echt genoten van al deze commissies. Door het doen van commissies heb ik veel van het sociale aspect geleerd en heb ik kennis ontwikkeld en opgedaan over verschillende dingen in mijn carrière. In mijn bestuursjaar wil ik mijn soft en hard skills blijven ontwikkelen. Ik kijk er naar uit jullie allemaal te ontmoeten. Ondanks Covid-19 gaan we er een interessant maar bijzonder leuk jaar van maken!

Niels Kloosterman – Penningmeester
Hallo iedereen! Mijn naam is Niels Kloosterman en ik word de nieuwe penningmeester van het FSG bestuur 2021-2022. Ik ben 22 jaar en kom oorspronkelijk uit Drachten, een plaatsje in Friesland. Momenteel ben ik halverwege mijn Master Accountancy & Controlling. Hiervoor was ik al actief lid bij de Accountancy & Investment Evenings commissie 2019-2020. Hierna ben ik lid geworden van de A&C Society wat ik met veel plezier heb gedaan. Verder sport ik graag, vooral voetballen en tennissen. Ik kijk ernaar uit om alle leden zo snel mogelijk te ontmoeten en jullie te leren kennen op alle aankomende evenementen van FSG. Bedankt voor het lezen van dit artikel en hopelijk ontmoeten we jullie binnenkort op een FSG evenement!

Hendrik Kuik – Bedrijfscontacten
Hallo allemaal, mijn naam is Hendrik Kuik. Ik ben 23 jaar oud en ik ben de nieuwe Bedrijfscontacten van het FSG bestuur 2021-2022. Naast mijn studie luister ik graag naar hiphopmuziek, doe ik aan hardlopen en voetballen (GSAVV Forward). Na het afronden van mijn Bachelor Bedrijfskunde aan de Hanze ben ik in september 2020 begonnen met de Pre-MSc Finance. Op dit punt ben ik ook actief lid geworden van Risk door naar de Finance Society te gaan. Als actief lid heb ik mij geïnspireerd om te solliciteren naar een functie in het bestuur van FSG van 2021-2022. Toen ik het nieuws hoorde dat ik deel uitmaakte van het nieuwe bestuur, voelde ik me meteen welkom. In de weken daarna heb ik het genoegen gehad om veel nieuwe mensen te ontmoeten en het leven als bestuurslid te ervaren. Dat was voor mij de perfecte gelegenheid om veel actieve leden te leren kennen. Ik hoop jullie allemaal het komende jaar te ontmoeten. Al met al was de afgelopen maand geweldig en ik zal de tijd met mijn voorgangers missen. Ik kijk er erg naar uit om aan mijn bestuursjaar te beginnen en ik hoop dat we er samen een mooi jaar van kunnen maken!

Annemarie de Wit - Intern Coördinator
Hallo iedereen! Mijn naam is Annemarie de Wit en ik word de nieuwe Intern Coördinator van het bestuur van 2021-2022. Ik ben 20 jaar oud en opgegroeid in Hengelo. In 2018 kwam ik naar Groningen om de bachelor International Business te doen, een studie waar ik de afgelopen 3 jaar enorm van heb genoten. 2018 is ook het jaar dat ik bij Risk kwam, omdat ik een flyer vond voor een gratis pool workshop die mijn interesse wekte. Het was echt een leuke avond waar ik geweldige mensen heb ontmoet! Toen ik afgelopen september een beetje serieuzer en meer carrièregericht wilde worden, was actief lid worden bij Risk het eerste dat in me opkwam. Ik ben lid geworden van de Conference Day Organization, wat zo'n fijne ervaring was dat ik voordat ik het wist koffiedates had met oud bestuursleden en solliciteerde voor het nieuwe FSG bestuur. Ik kijk er echt naar uit om samen met mijn medebestuurders een geweldig jaar neer te zetten en als de afgelopen twee weken een indicatie zijn, wordt het een heel mooi jaar!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)