← Terug

Maak kennis met de Controlling commissie

Op donderdag 26 november staat het Controlling Symposium op de planning, die dit jaar online zal plaatsvinden. Het belooft een interessante en gezellige middag te worden waarbij de rol van de controller centraal staat. Het symposium begint met een online bedrijfsbezoek bij Belsimpel. Daarna zijn er workshops van HTG, USG Finance en Fit Professionals of Finance. Als afsluiter heb je nog de mogelijkheid om met de andere bedrijven te praten waarvan je geen workshop hebt gevolgd.

Bij dezen stellen wij de commissieleden voor die dit symposium tot stand hebben gebracht. Wij vragen hier naar onder andere hun unieke talenten, gênantste momenten en toekomstvisies. 


Thirza Biemolt
De voorzitter van de commissie is Thirza Biemolt. Ze is 21 jaar oud, studeert International Business en doet nu een minor Management Control. Ze zou nu in Mexico zitten, maar het welbekende coronavirus heeft roet in het eten gegooid. Ze houdt verder van wandelen, werkt bij de kindertelefoon en spreekt graag met vrienden af. Haar unieke talent? Een paar jaar geleden ging ze met haar familie schieten bij een schietclub, waar de medewerker haar loofde om haar schiettalent!

Vroeger wilde Thirza het liefste juf worden. Ze is dol op kinderen en wil haar hele leven al graag moeder worden. Om die reden vond ze studeren ook maar niks. Gelukkig is ze toch gaan studeren, anders zou de Controlling commissie het zonder haar hebben moeten doen. Daarnaast lijkt het haar leuk om controller te worden bij een middelgroot bedrijf. 

De favoriete quote van Thirza is: “Your story is not over yet “. Ze heeft deze quote gekozen omdat het haar eraan blijft herinneren dat, zelfs hoe slecht het soms kan gaan, jouw verhaal nog niet ten einde is en je altijd door moet blijven gaan. 

Het gênantste dat Thirza heeft meegemaakt was een keer dat ze bij vrienden was. Die vrienden hadden net een nieuwe airco die achter de deur stond. Thirza deed de deur open, maar zag de airco over het hoofd, waardoor de gloednieuwe airco op de grond neerstortte. Hij was gelukkig nog heel, maar ze kon wel door de grond zakken. Wat ons waarschijnlijk net zo zou zijn vergaan.

Anoushka Brands
De secretaris van de commissie is Anoushka Brands. Zij is verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de deelnemers en notuleert de vergaderingen. Ze is 22 jaar, zit in het derde jaar van de bachelor Bedrijfskunde, zingt, speelt graag piano en vindt lezen heerlijk. Daarnaast heeft ze ook nog een uniek talent. Ze kan namelijk met haar ogen trillen. Mocht je Anoushka een keer treffen, vraag haar hier dan even naar. Je zult versteld staan.

Op jonge leeftijd wilde Anoushka graag musicalster worden. Dat was vroeger haar hobby en nog steeds vindt ze het erg leuk om te doen. Haar plan voor de toekomst staat nog niet helemaal vast. Ze is accountancy gaan doen, omdat ze er goed gevoel voor heeft. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want ze heeft echt een accountancy-familie. Haar moeder, oom en nog vele andere familieleden zijn namelijk allemaal accountant. Wie wie weet zien we Anoushka over een paar jaar hetzelfde pad gaan. Het studeren van accountancy aan de RuG is er in ieder geval al een goed begin voor. 

De favoriete quote van Anoushka is: “Never wait for a perfect moment, just take a moment and make it perfect”. Ze zegt daarover: “Je moet genieten van de momenten die je meemaakt. Niet teveel afwachten en gewoon doen”.  

Haar gênantste moment? Anoushka was ooit eens bruidsmeisje en had een prachtige jurk aan. Alleen, toen ze haar arm omhoog deed schuurde haar jurk en dat was een behoorlijk beschamend moment. 

Renske Boerma
Renske Boerma is de penningmeester van de commissie. Zij beheert al het geld, dus mocht je nog een keer in geldnood zitten, weet dan bij wie je moet zijn. Ze is 22 jaar oud en zit in haar derde jaar van de bachelor Bedrijfskunde. Ze is dol op spelletjes spelen, borrelen, met vrienden afspreken en ook vrijwilligerswerk is iets wat ze erg graag doet. Haar grootste talent is misschien wel het bezorgen van pakketjes. Met de decembermaanden in aantocht, zullen we Renske hopelijk vaak langs de deuren zien komen.

Net als Thirza wilde Renske ook graag juf worden, ze is namelijk ook dol op kinderen. Maar ook reizen staat nog een keertje op de planning. Wat zien van de wereld is zeker iets wat ze na de corona periode graag nog wil gaan doen. Voor de toekomst zou ze graag accountant of fiscalist willen worden.  

De favoriete quote van Renske is: “A little progress each day adds up to big results”. Hier zegt ze over: "Vaak kijk je alleen naar het resultaat, maar vergeet niet hoe waardevol alle kleine stappen zijn die je hebt moeten nemen om tot het resultaat te komen en dat je op deze stappen ook al trots mag zijn".

Haar gênantste moment uit haar leven was toen ze een ovengerecht uit de oven ging halen om deze vervolgens één meter verderop op een tafel te zetten. Op de een of andere manier heeft ze het toen voor elkaar gekregen om deze te laten vallen, met als gevolg dat dat lekkere gerecht zo de prullenbak in kon, inclusief ovenschaal. Zorg er dus voor dat als je met Renske gaat eten, je proactief zelf het ovengerecht uit de oven gaat halen.

Frederike van Ingen
De commissie kan ook niet bestaan zonder Frederike van Ingen, aangezien zij degene is die de contacten met de bedrijven onderhoudt. Frederike is 23 jaar oud en is nu halverwege haar master Accountancy. Ze houdt van gezelligheid in de vorm van drankjes doen, paardrijden en tik tok filmpjes kijken. Bovendien heeft ze nog een uniek talent. Ze kan namelijk erg goed schoonmaken en vind het leuk om te doen. Dus mocht je een keer geen zin hebben om je kamer op te ruimen, roep Frederike dan even.

Van jongs af aan wilde ze graag lid van K3 worden en dan Kathleen, omdat zij ook blond is. Nu wil ze graag accountant worden en dan kijken tot hoe lang ze dat leuk blijft vinden. Uiteindelijk wil ze ergens wonen waar ze het leuk vindt en gewoon gelukkig zijn. Op lange termijn ligt het dus nog redelijk open wat ze gaat doen.

De favoriete quote van Frederike is: “Nobody is too busy, it is just a matter of priorities”. Ze zegt daarover: “Ik hou ervan om lekker druk bezig te zijn, maar ik moet me dus wel blijven beseffen dat ik prioriteiten moet stellen”. 

Haar gênantste moment uit haar leven was nog niet zo lang geleden. Er waren geen mensen bij, want ze zat in quarantaine vanwege een besmet huisgenootje. Haar kamer is niet heel groot en dus kan het al snel een troepje worden en daarom is het soms moeilijk om spullen kwijt te kunnen. Op een dag had ze net even soep opgewarmd en zette haar kom soep voor het gemak even op de stoel. Echter, toen ze wilde gaan zitten, is ze vol op de soepkom gaan zitten.

Inge van der Laan
Last but not least, Inge van der Laan. Inge is verantwoordelijk voor de dagorganisatie. Zij zorgt er dus voor dat alles op 26 november soepel verloopt. Ze is 24 jaar oud en ze doet nu de pre-master A&C. Ze danst graag en dan voornamelijk hiphop. Ook vindt ze reizen heel tof: ze is bijvoorbeeld al naar Australië geweest. Verder houdt Inge van feesten. Iets waar ze ook haar werk van heeft gemaakt, want ze werkt op evenementen achter de bar. 

Inge is een echte koukleum en houdt dus echt van de zomer. Ze wilde van jongs af aan graag naar een warm land verhuizen. Deze droom is tijdelijk uitgekomen toen ze voor een half jaar naar Curaçao is verhuisd voor stage. 

Nu wil Inge graag financial controller worden bij een middelgroot bedrijf. Vervolgens wat ervaring opdoen en dan kijken wat de toekomst brengt. Misschien lijkt het haar namelijk ook leuk om voor zichzelf te beginnen. 

De favoriete quote van Inge is: “She believed, so she could, so she did”. Inge heeft namelijk een lange weg moeten afleggen om te komen waar ze nu is. Door omstandigheden heeft ze TL niveau gedaan, daarna MBO, HBO en nu doet ze universiteit. Ze wist gewoon dat ze het kon. 

Het gênantste moment van haar leven was tijdens een reis. Ze was naar een uitzichtpunt gelopen en heeft dus veel trappen op moeten lopen. Toen de weg eindelijk vlakker werd struikelde ze op de grond. Hoe bedenk je het. Het erge was nog wel dat ze haar telefoon in haar handen had tijdens de val. De telefoon heeft het niet overleefd. 

Wil jij nou meer te weten komen over de werkzaamheden van een controller? Schrijf je dan snel in voor het Controlling Symposium! Deelname is geheel gratis en inschrijven kan tot en met 22 november. 

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)