← Terug

Een succesvol Accountancy Congres

Op 18 april vond het jaarlijkse Accountancy Congres plaats in het Van der Valk hotel te Hoogkerk. De dag stond in het thema van Reputation Damage: Rebuilding the Tower of Trust. Een dag vol interessante lezingen, workshops en netwerkmogelijkheden om potentiële werkgevers en de werkzaamheden van een accountant beter te leren kennen.

De dag werd om half tien geopend door de dagvoorzitter Pauline de Wilde, die onder andere bekend is als presentatrice bij RTL Z, en de voorzitter van de congres commissie Floris de Wit. Samen gooiden ze de symbolische ‘tower of trust’ om, die gedurende de dag weer werd opgebouwd. Al snel werd de eerste spreker geïntroduceerd. Guido Klüth, director bij KPMG, vertelde van alles over reputatieschade ervaren vanuit het perspectief van de accountant. Ook ging de lezing over wat accountants kunnen doen om het verslechterde imago te verbeteren en dat mindset, normen en waarden hier een grote rol bij kunnen spelen en succes kunnen beïnvloeden. Na deze interessante lezing was het tijd voor de eerste workshop. Gedurende de hele dag waren de deelnemers geplaatst bij verschillende kantoren, om zo een goed beeld te krijgen van de deelnemende kantoren. Ieder kantoor had een eigen draai gegeven aan de workshop, van het maken van relevante casussen tot heel interactieve sessies.

Na de workshop was het tijd voor de lunch. Ook hier werd weer aangesloten bij een ander kantoor, om op een informelere manier kennis te maken. Daarna werd de tweede lezing van de dag gegeven door ondernemer Annemarie van Gaal. Annemarie vertelde over haar ervaringen met ondernemerschap en gaf daarbij de boodschap mee dat je flexibel moet zijn en bepaalde dingen eens op een andere manier aan moet pakken. Er zijn tal van mogelijkheden waarbij een verandering voor nieuwe kansen kan zorgen. Dit is ook iets wat de accountant kan doen: voor een andere weg kiezen in plaats van de standaard route. Aansluitend vond de tweede workshop plaats.

Na twee intensieve, maar leerzame uren was het tijd om even bij te komen tijdens de koffiepauze. Hierna werd iedereen weer de zaal ingeroepen voor de laatste spreker, voormalig topadvocaat Bram Moszkowicz. Onder leiding van Pauline werd er een collegetour gehouden, waar iedereen in het publiek vragen mocht stellen aan Bram. Openlijk gaf Bram antwoord op alle vragen, van de vraag of hij toch weer terug de advocatuur ingaat tot over hetgeen waarvoor hij geschrapt is. Erg interessant om zijn verhaal een keer in het echt te horen in plaats van het te lezen via kranten en social media. Na afloop van de collegetour werd de dag samengevat en afgesloten door de dagvoorzitter Pauline. Samen met Floris zette zij de laatste letter op de toren, zodat de tower of trust weder was opgebouwd. Na het dankwoord van Floris en Wibo was het tijd voor de netwerkborrel en aansluitend het diner. Rond negen uur zat het evenement erop en werd de formele kleding omgewisseld voor een meer casual look en werd de dag door sommigen goed afgesloten tijdens de After Congresborrel in Club Kiwi.

Congres commissie, bedankt voor het organiseren voor dit leuke en leerzame evenement. Het was een zeer geslaagde dag!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)