USG Finance: Virtuele inhouseavond

Denk jij erover na om na je finance studie een traineeship te volgen? Misschien is USG Finance Traineeship dan wat voor jou. We organiseren donderdag 7 mei een virtuele inhouseavond. Hoe luxe is het om vanaf jouw favoriete hoekje van de bank of hangmat op jouw (hopelijk) zonnige balkon met ons kennis te kunnen maken? Makkelijker kan het bijna niet! Ben jij er ook bij?

Deadline inschrijving Deloitte Audit Business course
Algemene Ledenvergadering

Donderdag 10 september 2020 vindt de Algemene Ledenvergadering van PM plaats. Tijdens de ALV presenteert het huidige bestuur het jaarverslag en maakt het kandidaatsbestuur na de bestuurswisseling haar plannen voor het komende collegejaar bekend. Vanaf 3 september zijn de nodige stukken te vinden op de volgende pagina: www.studieverenigingpm.com/vereniging/studievereniging-pm/jaarverslagen-beleid. De ALV zal in het Nederlands worden gehouden. 

PM Webinar

Dinsdag 15 september organiseert Studievereniging PM in samenwerking met de vakgroep Accountancy een webinar. Prof. Dick de Waard gaat in gesprek met drie grote namen binnen de controlling en accountancy over de impact die de coronacrisis heeft gehad op hun organisaties en wat zij hiervan hebben geleerd. Dick de Waard zal het gesprek aangaan met Dirk Neelis (CFO Transavia), Emma Horst (financial controller Accell Group) en Pieter Fennema (directeur finance & control UMCG). Tijdens de livestream is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen om zo te leren van de beste in het vak. Meld je daarom snel aan!

Welkomstactiviteit

Op donderdag 17 september organiseert Studievereniging PM een welkomstactiviteit voor nieuwe leden. De avond zal om 18:00 uur beginnen met een diner bij De Drie Gezusters. Vervolgens zullen we met elkaar gaan lasergamen. Een uitgelezen kans om je medestudenten en PM beter te leren kennen! 

Stata training

Op donderdag 1 oktober organiseert Studievereniging PM in samenwerking met Deloitte een Stata training. Stata is het programma dat wordt gebruikt voor het vak Financial Accounting Theories in de master Accountancy. Van 10:00 tot 12:00 zal het programma nader worden toegelicht en hebben studenten de mogelijkheid vragen te stellen. Vanwege het coronavirus zal deze training online worden aangeboden. De inschrijvingen openen binnenkort. 

Actieve Leden Avond

Traditiegetrouw wordt er aan het begin van het studiejaar een Introweekend georganiseerd voor de actieve leden. Tijdens dit weekend kunnen actieve leden elkaar beter leren kennen. Gezien de maatregelen omtrent het coronavirus het niet toestaan om met een grote groep bij elkaar te komen, zal de Activiteiten commissie een alternatief evenement organiseren. Op deze manier kunnen de actieve leden alsnog kennis met elkaar maken. 

Inhouse Groningen

Ben jij klaar om je toekomstige werkgever te ontmoeten? Op dinsdag 6 oktober organiseert Studievereniging PM een Accountancy Inhousedag in Groningen. Tijdens deze inhousedag zullen we kennis maken met BDO en EY. Door middel van formele en informele activiteiten zullen we de kantoren beter leren kennen. Vanwege het coronavirus zal dit evenement online plaatsvinden. Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers, dus aarzel niet om je aan te melden! Aanmelden kan vanaf 15 september t/m 1 oktober. Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden.*

Vrijdagmiddagborrel

In plaats van het wekelijkse koffieuurtje organiseert Studievereniging PM vanaf dit jaar een periodieke vrijdagmiddagborrel. Van 15:00 tot 17:00 is er de gelegenheid om met je studiegenoten bij te kletsen onder het genot van een speciaalbiertje in borrelcafé Oblomov. De eerste biertjes zijn op kosten van PM! Gezien de coronamaatregelen is inschrijven voor de VrijMiBo verplicht. Wees er snel bij, er zijn slechts 30 plekken beschikbaar! 

Tentamentraining Belastingrecht

Op dinsdag 20 oktober organiseert Studievereniging PM in samenwerking met KPMG een tentamentraining Belastingrecht. Tijdens deze training worden de lastige onderwerpen extra belicht om jou volledig klaar te stomen voor het tentamen. De training zal online worden gegeven en deelname is volledig gratis. Schrijf je snel in!

Infomeeting PM & Risk

Op 11 november vindt de eerste infomeeting van PM en Risk plaats. Tijdens deze infomeeting zal de voortgang van de gesprekken tussen PM en Risk gepresenteerd worden. Ook zal er tijdens de infomeeting de gelegenheid zijn om vragen te stellen. Gezien de coronamaatregelen zal het evenement gedeeltelijk online plaatsvinden. Er is ruimte voor maximaal 30 personen in het Van Swinderenhuys, waar de inloop is vanaf 19:00 uur. Tevens is het vanaf dit tijdstip mogelijk om online in te schakelen. De infomeeting zal om uiterlijk 22:00 uur afgelopen zijn. 

Aftertentamenborrel 1: online escape room

Op 12 november 2020 organiseert Studievereniging PM de eerste after tentamenborrel van het studiejaar. Helaas kunnen we ditmaal niet onder het genot van een biertje in de Tapperij bijkletsen met elkaar gezien de coronamaatregelen. Daarom zal er een online escape room worden georganiseerd! Weet jij met je team als eerste te ontsnappen? Meld je dan snel aan.

Controlling Symposium

Op donderdag 26 november organiseert Studievereniging PM het jaarlijkse Controlling symposium. Gezien de huidige maatregelen omtrent het coronavirus zal dit evenement geheel online plaatsvinden. De middag zal bestaan uit een bedrijfsbezoek, workshops en afsluitend een borrel. Op deze manier kan je in contact komen met diverse controlling partijen, waaronder wellicht je toekomstige werkgever. Deelname is geheel gratis, dus schrijf je snel in!

Inhouse Groningen

Ben jij klaar om je toekomstige werkgever te ontmoeten? Op dinsdag 8 december organiseert Studievereniging PM een Accountancy Inhousedag in Groningen. Tijdens deze inhousedag zullen we kennis maken met de Belastingdienst en Deloitte. Door middel van formele en informele activiteiten zullen we de kantoren beter leren kennen. Vanwege het coronavirus zal dit evenement online plaatsvinden. Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers, dus aarzel niet om je aan te melden!

Infomeeting PM & Risk
PwC Online Pubquiz

Komende donderdag avond (10 december) organiseren PM en Risk samen met PwC een pubquiz! Tijdens deze online pubquiz kun je meer te weten komen over accountancy en op een laagdrempelige manier kennismaken met PwC, en er is natuurlijk een leuke prijs te winnen voor de winnnaars! 

Buitengewone Algemene Ledenvergadering

Op maandag 4 januari organiseert Studievereniging PM een Bijzondere Algemene Ledenvergadering (BALV). Tijdens deze online vergadering zal het bestuur de fusieplannen presenteren en zal er een stemming plaatsvinden. 

Tentamentraining Global Corporate Taxation

Op 6 januari organiseert Studievereniging PM in samenwerking met PwC een online tentamentraining voor het derdejaarsvak Global Corporate Taxation. Tijdens deze training wordt er dieper ingegaan op de stof en heb je de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Wil jij je optimaal voorbereiden voor het tentamen? Meld je dan gratis aan!

Buitengewone Algemene Ledenvergadering
Bestuursbekendmaking

Op maandag 1 februari zal het nieuwe kandidaatsbestuur worden gepresenteerd. Vanwege de huidige lockdown zal de bekendmaking online plaatsvinden. Benieuwd wie de vereniging komend jaar zullen besturen? Wees er dan online bij!

Aftertentamenborrel 2: online quiz bingo

Op dinsdag 2 februari 2021 organiseert Studievereniging PM de tweede aftertentamenborrel van het jaar. Vanwege de huidige lockdown is het helaas niet mogelijk om met elkaar bij te kletsen in de Tapperij. Als alternatief wordt er daarom een Quiz Bingo georganiseerd. Meer informatie volgt snel, maar houd de datum alvast vrij, want dit wil je niet missen! Dit evenement is tevens open voor Alumni leden. 

Inhouse Amsterdam

Op dinsdag 9 februari organiseert Studievereniging PM de online Inhouse Amsterdam. Normaliter reizen we jaarlijks met een groep studenten af naar de Randstad om hier verschillende accountantskantoren te bezoeken. Door de strenge lockdown is dit helaas niet mogelijk, waardoor er op één dag kennis gemaakt kan worden met vier kantoren door middel van workshops en speeddates. De kantoren die deelnemen aan deze Inhouse zijn KPMG, PwC en Mazars. Altijd al willen weten hoe het is om bij een van deze kantoren te werken? Meld je dan snel aan via de site. 

Controlling Speeddates

Op woensdag 17 februari organiseert Studievereniging PM de Controlling Speeddates, speciaal voor studenten die het vak 'Financial Management' van de master Management Accounting and Control volgen. Tijdens deze avond zullen er controllers van verschillende organisaties aanwezig zijn, die geïnterviewd kunnen worden door studenten. Deze opdracht telt mee voor het vak én is een uitgelegen kans om in contact te komen met je potentiële werkgever. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus daarom wordt er gevraagd een motivatiebrief te sturen. Stuur deze brief voor 12 februari 13.00 uur naar bestuur@studieverenigingpm.com.

IT Audit activiteit

Op woensdag 3 maart organiseert Studievereniging PM een online IT Audit training. In het accountantsberoep wordt IT audit, mede door de toenemende digitalisering, steeds belangrijker. Jeroen Kuper, gespecialiseerd in deze tak, zal tijdens dit evenement een realistische casus presenteren om studenten kennis te laten maken met de werkzaamheden van een IT Auditor. Ben jij geïnteresseerd in dit onderwerp en wil je er meer over leren? Meld je dan gratis aan!

Accountancy Symposium

Op dinsdag 9 maart organiseert Studievereniging PM het jaarlijkse Accountancy Symposium. Het thema van dit jaar is "Data in Control". Helaas vindt het evenement online plaats, maar er zijn nog voldoende mogelijkheden om in contact te komen met je potentiële werkgever. Er zal een lezing worden gegeven door Martin de Bie, geven verschillende kantoren een workshop, verzorgt Jeroen Kuper een interactieve sessie en wordt er afgesloten met speeddates en een informele borrel. Deelname is volledig gratis en daarnaast ontvang je een goedgevulde goodiebag en maak je kans op gave prijzen! Meld je dus snel aan!

Tentamentraining Financial Reporting & Consolidation

Op dinsdag 16 maart organiseert Studievereniging PM in samenwerking met Deloitte een tentamentraining voor Financial Reporting and Consolidation. Gedurende de training zullen er lastige onderwerpen van het vak extra worden toegelicht, zodat jij straks helemaal klaar bent voor het tentamen. Ook is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen. 

Inhousedag Solitrust

SoliTrust heeft plaatsen beschikbaar voor technisch en financieel data analisten. Ook afstuderen binnen ons team behoort tot de mogelijkheden!

Cocktail workshop

Op donderdag 15 april wordt er een online cocktail workshop georganiseerd. Ongetwijfeld ben je na de tentamens wel weer toe aan wat ontspanning en nu we niet met elkaar kunnen borrelen in de Tapperij, brengen we de borrel naar jou! Er is maar plek voor een beperkt aantal mensen, dus meld je snel aan. Je ontvangt voor de workshop op de dag zelf een borrelpakket, dus zorg dat het juiste adres bij ons bekend is. Onlang verhuisd? Pas dan eerst je adresgegevens aan via de site.

PM Congres

Op donderdag 22 april 2021 organiseert Studievereniging PM het jaarlijkse PM Congres. Deze dag staat in het teken van fraude, een recent en relevant onderwerp binnen de accountancy. Het evenement zal volledig online plaatsvinden en bestaan uit diverse lezingen, workshops, een lunch en een borrel. Dit maakt het een perfecte gelegenheid om in contact te komen met je potentiële werkgever! Deelname bedraagt 7,50 euro, maar daarvoor krijg je een goedgevulde goodiebag met een thuisbezorgdbon én maak je kans op gave prijzen. Schrijf je snel in via onderstaand formulier.

 

PM Congres (PE-deelname)

Accountants opgelet!

Vanaf 2021 is het de eigen verantwoordelijkheid van accountants om een portfolio bij te houden met hoe zij hun Permanent Educatie (PE) invulling geven. Bent u op zoek naar concrete invulling van uw PE-portfolio? Net zoals voorgaande jaren organiseert Studievereniging PM een congres voor accountants & studenten. Het PM Congres kan invulling geven aan uw permanente educatie! Op 22 april 2021 staat het congres in het teken van fraude en de vele gezichten die dit kent. Zeer relevant en actueel: denk bijvoorbeeld aan de omstandigheden die de coronacrisis hiervoor ontleent.

Zien wij u op 22 april? Deelname kost 100 euro (excl. btw) en inschrijven is mogelijk tot en met 9 april.

Graag tot dan!

Algemene Ledenvergadering FSG

Op maandag 3 mei zal de eerste Algemene Ledenvergadering van FSG plaatsvinden. Tijdens deze vergadering presenteert het FSG Bestuur 21/22 hun beleid en zal het Risk Bestuur 20/21 reflecteren op hun jaar. Meer informatie volgt snel.

Eerstejaars Bedrijfsbezoek

Op 27 mei organiseert Studievereniging PM het eerstejaars bedrijfsbezoek. Zit jij in het eerste jaar van de bachelor Bedrijfskunde en twijfel je nog tussen de verschillende tracks? Dan is dit evenement de uitgelezen kans om meer te weten te komen over accountancy & controlling! In de middag zullen we digitaal het kantoor van EY bezoeken, waar je door middel van een interactieve game meer te weten kan komen over het beroep. Ook zal Belsimpel meer vertellen over de toekomstmogelijkheden van de controlling opleiding. Schrijf je snel in!

Alumnidag

Op zaterdag 19 juni organiseert Studievereniging PM voor haar alumnileden een alumni activiteit. Gedurende de middag zullen we gaan suppen op de Loosdrechtste plassen en zullen dit afsluiten met een barbecue. Geen fan van suppen? Geen probleem! Het is ook mogelijk met de boot mee te varen, maar geef dit van te voren wel even aan.  Het evenement zal van ongeveer 16:00 uur tot 21:00 uur duren. Alumnilid van PM en zin om dit voor de laatste keer mee te maken? Meld je dan aan via:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepdk04ZreQ5x8OEXd9CJSDchTtBeYObmiesFxqNDNDqtRa1w/viewform?usp=sf_link

Actieve Ledendag

Ben jij wel toe aan wat ontspanning na de tentamens? Op donderdag 24 juni zal er voor alle actieve leden van het afgelopen en volgende collegejaar (PM, Risk en FSG) een Actieve Ledendag worden georganiseerd. De middag zal beginnen met Pitch & Putt met aansluitend een barbecue. De inloop zal zijn vanaf 15:00 uur. Pitch & Putt zal vervolgens beginnen om 15:30 en dit zal gedaan worden in viertallen. Leuk dus om met je commissie mee te doen! Mocht je graag samen willen, geef dat dan door tijdens de inschrijving. Hopelijk tot de 24e!

Benieuwd wat PM voor jou kan betekenen? Word lid!

Lid worden (€1,-)